Omlet z płatków owsianych
KATARZYNA BUTOWSKA • zdjęcia: Katarzyna Butowska, • dawno temu • 6 komentarzyCzęsto rezygnujemy z omletów gdyż są one czasochłonne, trzeba ubijać białka, potem jeszcze smażyć i nie mamy ochoty robić ich wcześnie rano na śniadanie. Mam dla Was idealny przepis na omlet z płatków owsianych, który jest bardzo łatwy i zrobienie go zajmuje dosłownie 5 minut.
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka rodzynek
- 1 jajko
- 1 białko jaja
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka dżemu porzeczkowego 100%
- ulubione owoce
Płatki mieszamy z kakao oraz rodzynkami i zalewamy wrzątkiem. Przykrywamy i odstawiamy na 4 minutki do spęcznienia. Wbijamy jajka i mieszamy. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię, posmarowaną olejem kokosowym i smażymy z dwóch stron. Omlet maźnięty jogurtem naturalnym i dżemem porzeczkowym 100%.
Ten artykuł ma 6 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze