Wegańskie ciasteczka
KATARZYNA BUTOWSKA • dawno temu • 3 komentarzeSkładniki na masę ciemną:
- 5 łyżek rodzynek;
- 2 łyżki kakao;
- 2 łyżki mąki orzechowej;
- 1 łyżka oleju kokosowego;
- 5 łyżek mąki gryczanej.
Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na kilka minut. Wylewamy wodę, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie blendujemy. Masę rozwałkować i wyciąć małe kółka.
Składniki na masę jasną:
- 3 łyżki wiórek kokosowych;
- ½ łyżki oleju kokosowego;
- 4 łyżki mąki gryczanej;
- 3 łyżeczki masła orzechowego;
- 5 łyżek wody;
- ½ łyżki ksylitolu.
Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dokładnie mieszamy widelcem. Zagniatamy ciasto widelcem, formujemy kuleczki i przykrywamy nimi ciemną warstwę ciastka. Białą warstwę przykrywamy ciemną.
Źródło: wysokiebuty.blogspot.com
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze