Cynamonowa tarta z jabłkami
KATARZYNA BUTOWSKA • dawno temu • 3 komentarzeSkładniki:
- 50 g daktyli;
- 1–2 łyżki miodu;
- 200 g serka wiejskiego;
- 50–100 g maślanki;
- 1 jajko;
- 1 białko;
- 100 g mąki gryczanej;
- 1,5 jabłka;
- 2 łyżeczki cynamonu.
Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie blendujemy razem z serkiem, mąką, cynamonem, miodem, maślanką, żółtkiem. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy odrobinę wody. Jabłko kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy. W osobnej misce ubijamy białka. Do białek dodajemy masę i mieszamy. Wylewamy do foremki i pieczemy 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Źródło: wysokiebuty.blogspot.com
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze